Numarul clientilor sucursalei Credit Europe Bank din Brasov, care au ramas fara bani in conturi, a ajuns la 20, suma totala a prejudiciului depasind 1,5 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Trei clienti ai bancii au venit la Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC) Brasov si au reclamat disparitia din conturi a unor sume cuprinse intre 150.000 si 296.000 de euro. Astfel, numarul clientilor pagubiti a ajuns la 20.

"Primim reclamatii pe banda rulanta. Oamenii merg la banca, constata ca nu mai au bani in conturi si dupa aceea vin la noi.
Valoarea sumelor reclamate a depasit cu mult un milion de euro. O sa mergem sa verificam punctual fiecare reclamatie si vom dispune masurile legale care se impun, in primul rand vom dispune ca banca sa returneze sumele de bani oamenilor carora le-au fost devalizate conturile", a declarat comisar sef adjunct al CJPC Brasov, Ionel Spataru.

Potrivit sursei citate, este posibil ca, pentru fiecare caz in parte, sa fie data o amenda in valoare de 50.000 de lei.

De asemenea, reprezentantii CJPC Brasov au spus ca, in urma analizarii extraselor de cont, s-a constatat ca au fost facute tranzactii bancare pe numele functionarei banuite de frauda chiar si in urma cu trei zile, cand urmarirea penala impotriva acesteia incepuse deja. Conform sursei citate, o parte din acesti bani au ajuns in conturi din strainatate.

Joi dimineata, aproximativ 200 de persoane s-au adunat in fata sucursalei bancii Credit Europe Bank din Brasov, de la care mai multi clienti ai bancii au reclamat ca le-au disparut banii din conturile deschise. Clientii au inceput sa plece dupa ce si-au verificat conturile si au constatat ca nu sunt probleme.

Aflat la sucursala din Brasov, vicepresedintele Credit Europe Bank, Omer Tetik, a declarat ca mai multi clienti ai sucursalei au venit sa isi verifice conturile, plecand fara sa isi ridice banii. Acesta a precizat, totusi, ca pana joi dimineata au fost depuse trei cereri de inchideri de cont.

Omer Tetik a spus ca banca regreta cele intamplate, mentionand ca institutia a inceput deja sa despagubeasca clientii care au ramas fara bani in conturi.

"Ne pare rau pentru necaz. Deja am inceput sa facem platile, sa despagubim clientii, vom continua si maine. (...) Asta se poate intampla peste tot, nici noua nu ne convine", a spus Tetik.

De asemenea, vicepresedintele Credit Europe Bank a afirmat ca, pana in prezent, s-a stabilit ca 20 de clienti ai bancii au fost pagubiti si a promis ca toti vor fi despagubiti. Omer Tetik a precizat ca nu s-a luat inca o decizie clara privind modul in care vor fi sanctionati angajatii suspectati ca au luat bani din conturile clientilor.

Credit Europe Bank a inceput, la 30 iulie, o ancheta interna pentru investigarea sesizarilor primite din partea unor clienti, care au reclamat ca le-au disparut banii din conturile deschise la sucursala Brasov a institutiei de credit, iar pe 5 august a sesizat Parchetul.

In urma sesizarilor primite, CJPC Brasov a aplicat bancii o sanctiune de 50.000 si a dispus ca in timp de 15 zile sa restituie clientilor banii.
Intr-un comunicat al Credit Europe Bank se arata ca banca a restituit primele sume clientilor ai caror bani au disparut din conturile deschise la sucursala din Brasov a institutiei de credit si va continua platile in cursul zilei de joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri