Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut certificate de trezorerie cu scadenta la 9 luni de 283,63 milioane lei, mult sub valoarea programata, de 800 milioane lei, la un randament mediu de 7% pe an, nivel care a reprezentat limita maxima acceptata luni, dar si in ultima perioada.

Randamentul mediu a fost usor peste cel de la licitatia anterioara pentru astfel de titluri, care s-a adjudecat la 6,99% pe an, potrivit Mediafax.
Valoarea totala a cererii pentru titluri din partea bancilor comerciale s-a ridicat la 1,4 miliarde de lei.

Cea mai recenta operatiune pentru certificate la noua luni a avut loc pe 15 iulie, cand MFP a vandut titluri de 470 milioane de lei, sub valoarea programata, de 750 milioane de lei, la un randament mediu de 6,99% pe an.

In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizate, Ministerul Finantelor a vandut pe piata interna titluri de stat sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%.

Potrivit calendarului, Trezoreria vrea sa imprumute in luna august 4,6 miliarde de lei (1,1 miliarde euro) de la banci prin emisiuni de titluri de stat, valoare similara cu cea programata pentru luna iulie.

De la inceputul acestui an, inclusiv prin licitatia de luni, Ministerul Finantelor a imprumutat prin vanzarea de titluri de stat 24,273 miliarde lei de la bancile comerciale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Teodorovici a dat dispozitie MFP sa nu se mai imprumute de la banci