Banca Comerciala Romana si Transfond au lansat serviciul de facturare electronica pentru a asigura atat emiterea facturilor cat si arhivarea si, respectiv livrarea sau transmiterea acestora integral in mediu electronic, inlocuind procesul similar desfasurat pe hartie.

Serviciul e-Factur@ este oferit sub forma unei aplicatii unice securizate, la care se pot conecta atat emitentii de facturi, cat si destinatarii acestora. Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal, nefiind necesara tiparirea si pastrarea acestora pe suport de hartie.

“Facturarea electronica vine in completarea instrumentelor deja utilizate in relatiile de afaceri pe care banca le ofera clientior sai. La nivel operational, serviciul asigura imbunatatirea proceselor de monitorizare, accelerare, fluidizare si control al fluxurilor de numerar. Intentionam sa dezvoltam in viitor si optiunea transmiterii facturii electronice prin intermediul serviciului internet banking BCR catre destinatarii finali”, a declarat Valentin Florin Galatanu, directorul executiv al directiei de Tranzactii Bancare din cadrul BCR.

Aplicatia de facturare electronica e-Factur@ este parametrizata pentru a procesa un volum de facturi cuprins intre 50 si 500 de mii zilnic, scalabil nelimitat. Sistemul central este administrat in totalitate de catre Transfond, atat tehnic cat si functional, astfel incat clientii sa isi poata concentra eforturile catre alte zone de business.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Bank of the Year, editia 4: publicul poate vota cea mai populara banca