Capitalul social al Eximbank va fi majorat, anul viitor, cu 80 de milioane de euro, dupa ce banca a beneficiat in acest an de o infuzie de aproximativ 20 de milioane de euro pentru sustinerea exporturilor, a declarat, ieri, ministrul de stat George Copos.

Trebuie amintit ca suplimentarea capitalului Eximbank din acest an a fost realizata la rectificarea bugetara. Vicepremierul Copos a amintit, ieri, ca firmele mici si mijlocii vor beneficia, tot anul viitor, prin intermediul Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) de fonduri pentru investitii de peste 200 de milioane de lei (n.r. - 2.000 miliarde de lei vechi). Astfel, bugetul agentiei pentru 2006 este de aproximativ 2,5 ori mai mare decat cel din acest an.

Copos a apreciat ca Romania are nevoie de un stat "minimal in economie si maximal in respectarea regulilor". Pe de alta parte, mediul de afaceri nu a constientizat integral efectele integrarii in Uniunea Europeana. "Dupa 2007, valoarea activelor oamenilor de afaceri se va dubla, poate chiar se va tripla", a mai precizat vicepremierul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si