Activele Piraeus Bank Romania au crescut in primul semestru cu 49% fata de finele anului trecut, la 3,9 miliarde de euro, in contextul majorarii portofoliului de credite de la 1,8 miliarde de euro la 3,4 miliarde de euro, potrivit unei prezentari a grupului elen.

La finele anului trecut, activele bancii totalizau 2,6 miliarde de euro. Comparativ cu primul trimestru, activele bancii au scazut usor, cu 1,26%, de la 3,95 miliarde de euro la sfarsitul lunii martie, scrie Mediafax.

Ponderea creditelor cu restante de peste 90 de zile era dupa primele sase luni de 7,4%, in crestere de la 6,7% in luna martie si 5,8% la sfarsitul anului trecut. Cea mai mare parte din soldul creditelor, de 63%, este contractata de firme si doar 25% reprezinta imprumuturi de consum.

La sfarsitul lunii iunie, banca detinea o cota de 5,6% pe piata creditelor din Romania, potrivit propriilor estimari.

Piraeus Bank avea, la finele lunii iunie, 187 de sucursale in Romania, cu una mai mult decat la sfarsitul anului trecut, si 1.972 de angajati, numar egal cu personalul de la finele anului trecut si in usoara scadere comparativ cu nivelul de 1.981 de angajati de la sfarsitul primului trimestru.

Grupul elen Piraeus detine pe piata locala Piraeus Bank Romania, Piraeus Leasing, care activeaza in domeniul serviciilor financiare si Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania, companie specializata in activitatile de intermediere si brokeraj in asigurari si reasigurari


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Teodorovici despre OUG 114: De-abia astept sa termin cu ordonanta asta