Grupul austriac Raiffeisen International a inregistrat in Romania, in primul semestru al acestui an, un profit dupa taxe de 52 milioane euro, in crestere cu 40,5% fata de rezultatul din aceeasi perioada a anului trecut, in principal datorita scaderii puternice a provizioanelor, transmite Mediafax.

Astfel, provizioanele constituite de Raiffeisen pentru eventuale deteriorari ale activelor din Romania au scazut de la 62 milioane euro la 33 milioane euro, iar profitul dupa impozitare a urcat de la 37 milioane euro la 52 milioane euro, potrivit unui raport prezentat de banca austriaca.

Activele grupului pe piata romaneasca au scazut cu 5% in primele sase luni, la 5,818 miliarde euro, de la 6,164 miliarde euro la finele anului trecut.

Raiffeisen International a inregistrat in Romania venituri operationale de 221 milioane euro in primul semestru, in scadere cu 6% de la nivelul de 235 milioane euro din aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul net din dobanzi a urcat de la 112 milioane euro la 120 milioane euro, iar cel din comisioane de la 96 milioane euro la 98 milioane euro. Venitul net din trading a coborat insa puternic, de la 29 milioane euro la 6 milioane euro.

Cheltuielile administrative au scazut cu circa doua milioane de euro, la 133 milioane euro. Rentabilitatea capitalului propriu dupa impozitare a urcat de la 17,9% la 25,8%.

Raiffeisen International detine o retea de 542 de sucursale in Romania, avand aproape 6.000 de angajati pe plan local la jumatatea acestui an, care deservesc peste 1,9 milioane de clienti.

Grupul este prezent in Romania prin Raiffeisen Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Raiffeisen Leasing, Raiffeisen Capital & Investment, Raiffeisen Asset Management si Raiffeisen Investment Romania.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Review RaiPay: cum arata aplicatia si ce trebuie sa stii