Groupama a avut o pierdere de trei milioane de euro din operatiunile din Romania in primul semestru, comparativ cu un profit consolidat inainte de impozitare de cinci milioane de euro in perioada similara a anului trecut, a anuntat asiguratorul francez.

Primele subscrise de subsidiarele Groupama din Romania, Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari, au inregistrat un declin de 9%, la 96 de milioane de euro, scrie Mediafax.

Valoarea politelor incasate pe segmentul asigurarii proprietatilor si pentru accidente au consemnat o diminuare de 7,6% in perioada analizata, se arata in raportul financiar al grupului francez. Declinul a fost cauzat de evolutia negativa a asigurarilor auto, ca urmare a vanzarilor de autovehicule in scadere si a competitiei ridicate dintre companiile de asigurari pe acest segment.

Veniturile din asigurari de viata si sanatate au scazut cu 22,1%, urmand evolutia negativa a pietei imprumuturilor personale.

La nivel de grup, primele din asigurari au generat 8,64 miliarde de euro in primul semestru, cu 3,4% mai mult ca in perioada similara a anului anterior.

Profitul net al Groupama a scazut cu 23,6%, la 127 milioane de euro.

Grupul francez a intrat in Romania in 2007, dupa ce a achizitionat integral pachetul de actiuni al BT Asigurari. In 2008, Groupama a preluat, de la grupul ungar OTP, divizia de asigurari Garancia in Romania, iar ulterior si Asiban.

BT Asigurari si Asiban au fuzionat in 2009 in Groupama Romania, care va absorbi, in acest an, si OTP Garancia Asigurari.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Veniturile Groupama Asigurari, in scadere