Compania de asigurari Euroins Romania a inregistrat, in primele sase luni ale acestui an, un volum al subscrierilor in valoare de 42,3 milioane de euro, in usoara crestere fata de nivelul afacerilor realizat in aceeasi perioada a anului trecut.
“Rezultatele obtinute pana acum sunt mai mult decat incurajatoare, avand in vedere climatul macroeconomic actual si tendintele ce se manifesta in industria de asigurari”, a declarat Iulius Alin Bucsa (foto), director general Euroins Romania. In perioada mentionata, compania a afisat un spor de 1,5% la nivel de afaceri, fata de cele 41,6 milioane euro aferente primului semestru din 2009.

In moneda nationala, valoarea primelor brute subscrise de Euroins Romania a inregistrat o evolutie constanta in perioada analizata, in contextul unei scaderi a pietei de profil.

Strategia companiei pentru anul 2010 s-a axat pe diversificarea portofoliului, in conditiile diminuarii ponderii asigurarilor de raspundere civila auto (RCA), care au scazut de la 89,3% la mai putin de 87% din total.

“Ne-am bazat si pe o crestere a ponderii detinute de asigurarile auto CASCO in portofoliu, de la 8,1% la 9,5%, alaturi de o dezvoltare intensiva a liniei de asigurari de daune la proprietati. Astfel, subscrierile pe acest tip de asigurari au crescut cu 92% in perioada analizata, in mod special datorita clientilor persoane fizice”, puncteaza Iulius Alin Bucsa.

De asemenea, o crestere de 63% s-a inregistrat pe segmentul asigurarilor de raspundere civila.

In ceea ce priveste despagubirile acordate, Euroins Romania a platit in primul semestru daune in valoare de 23,6 milioane euro, in crestere fata de cele doar 16,3 milioane euro din acelasi interval al anului trecut.

“Cresterea volumului de despagubiri se datoreaza in principal imbunatatirii fluxului de plati efectuate catre clientii nostri care aveau incheiate polite de asigurare RCA”, a completat directorul general al Euroins Romania.

La inceputul anului Euroins Romania estima ca va trece pe profit in 2010 si va inregistra o valoare a primelor brute subscrise de aproximativ 300 milioane lei, in crestere cu 7% fata de 2009.

Compania de asigurari Euroins a fost fondata in anul 1994, functionand pana in 2007 sub numele de Asitrans. In anul 2007 a fost preluata de catre grupul Eurohold. Euroins dispune de peste 600 de angajaii si 6.000 de agenti colaboratori la nivel national.

Din anul 2009, Euroins face parte din actionariatul PAID, fiind una dintre cele 13 companii autorizate sa subscrie asigurari obligatorii de locuinte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri