Compania Uniqa Asigurari a inregistrat, in primul semestru, prime brute subscrise in valoare totala de 216 milioane de lei, la un numar de poite de asigurare contractate de 282.000, a anuntat compania.
Rezultatul din prima parte a acestui an este in scadere cu 13% fata de cel consemnat in acceasi perioada de anul trecut, cand subscrise de Uniqa Asigurari s-au ridicat la 248,33 milioane lei.

Pe primul loc in portofoliul Uniqa Asigurari raman in continuare asigurarile Casco, cu 49,5% din totalul primelor subscrise. In ceea ce priveste daunele platite aferente lunilor ianuarie – iunie 2010, acestea s-au situat la o valoare de 196,6 milioane lei.

Despagubirile platite de asigurator in primul semestru al anului 2009 au totalizat 213,45 milioane de lei.

De asemenea, odata cu lansarea politei de asigurare obligatorie a locuintelor, societatea si-a dublat numarul de contracte de asigurare facultativa a locuintei fata de cele emise in aceeasi perioada a anului trecut.

"Avand in vedere interesul actual pentru asigurarile de locuinta, compania este increzatoare in cresterea acestei linii de business pana la finalul acestui an, chiar daca traversam in continuare o perioada dificila economic, iar puterea de cumparare a clientilor a scazut in primele sase luni ale acestui an, astfel incat pentru asigurarile de incendiu si calamitati naturale, Uniqa Asigurari a inregistrat pana la 30 iunie 2010 un volum de prime de 20,4 milioane lei", se arata in comunicatul trimis redactiei.

Compania Uniqa Asigurari (fosta Unita) dispune de un capital social de 320,26 milioane de lei, controlat in proportie de 100% de grupul financiar austriac Uniqa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri