Allianz-Tiriac Asigurari si-a majorat capitalul social cu peste 40 de procente, iar in valoare absoluta cu 27,8 milioane de lei, prin incorporarea a circa 94% din profitul net obtinut anul trecut, a anuntat compania.

Astfel, valoarea capitalului social al companiei a crescut de la nivelul de 66,6 miloane lei, la 94,4 milioane lei, operatiunea fiind inregistrata la Registrul Comertului, iar anterior aprobata de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Majorarea capitalului social s-a efectuat prin incorporarea a circa 94% din suma reprezentand profitul net obtinut de Allianz-tiriac Asigurari in anul trecut.

Conform bilantului contabil incheiat la data de 31.12.2009, Allianz-Tiriac Asigurari a inregistrat in anul financiar 2009 un profit net de peste 29,6 milioane lei, iar cea mai mare parte din aceasta suma a fost pastrata in conturile societatii de asigurari - prin incorporarea in capitalul social al companiei a circa 27,8 milioane lei - in vederea sustinerii planurilor de dezvoltare.

Prin aceasta politica societatea urmareste sa-si intareasca in mod constant pozitia financiara, prin crearea unei baze solide a capitalurilor. In ultimii cinci ani, capitalurile proprii ale societatii s-au multiplicat de aproape 5 ori, de la o valoare de 111 milioane de lei (la sfarsitul lui 2004), la 537 milioane de lei (valoare inregistrata la 31.12.2009).

Structura actionariatului Allianz-³iriac Asigurari nu a suferit nici o modificare in urma majorarii efectuate, actionarii semnificativi fiind: Allianz New Europe Holding GmbH, cu o cota de participare la capitalul social de 52,16% si Vesanio Trading Ltd., cu o cota de participare de 44,48% la capitalul social.

Compania Allianz-Tiriac Asigurari a avut o cota de piata de aproximativ 15 procente anul trecut, aferente veniturilor din prime de 1,3 miliarde de lei si opereaza pe ambele segmente de asigurari pe piata locala - generale si de viata.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta