Cotatiile monedei nationale s-au mentinut in jur de 4,28 lei/euro in prima parte a sedintei de vineri, astfel ca Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat un curs de referinta de 4,2796 lei/euro, cel mai inalt nivel de la 2 iulie, informeaza Mediafax.
O rata de schimb superioara, de 4,3048 lei/euro, a fost publicata de banca centrala la 2 iulie. Comparativ cu nivelul de joi, referinta a urcat cu 1,8 bani, de la 4,2616 lei/euro.

Leul s-a depreciat si fata de dolar, astfel ca banca centrala a calculat o rata de schimb cu 1,25 bani mai mare, de la 3,3203 lei/dolar la 3,3328 lei/dolar.

Cotatiile au inceput sa urce imediat dupa deschidere, depasind nivelul de 4,28 lei/euro, iar dealerii spun ca incertitudinea din mediul politic continua sa puna presiune pe leu.

In deschiderea sesiunii, bancile afisau cotatii de 4,2720 - 4,2750 lei/euro, usor mai sus fata de nivelul de joi, de 4,2680 - 4,2700 lei/euro.

Potrivit dealerilor, remanierea ministrilor a pus totusi presiune pe curs, desi efectul este putin intarziat, dar tranzactiile sunt reduse si realizate, in principal, de clientii locali. De asemenea, bancile locale cumpara euro pentru constituirea provizioanelor in valuta.

Cursul a ajuns la un maxim de 4,2850 - 4,2870 lei/euro, pe piata interbancara, dar pana la jumatatea sedintei paritatea a mai coborat usor, la 4,2800 - 4,2810 lei/euro.

Jucatorii asteapta in aceasta sedinta si date din SUA, autoritatile americane vor publica evolutia statelor de plata a salariilor din economie, exceptandu-le pe cele din agricultura, din luna august.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi au coborat pana la 4,4 - 4,9%, de la 5,36 - 5,86% cat erau joi.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri