Valoarea programata a licitatiei de luni a fost de un miliard de lei, informeaza Mediafax.

La licitatia anterioara pentru astfel de titluri, care a avut loc pe 23 august, Finantele au vandut titluri in valoare totala de 865 milioane de lei, putin peste valoarea programata, de 800 milioane de lei.

In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizate, Ministerul Finantelor a vandut pe piata interna titluri de stat sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%.

Citeste si:

In august, MFP a vandut doar certificate de trezorerie, respectiv titluri cu scadenta de cel mult un an, in valoare totala de 3 miliarde de lei, in conditiile in care a refuzat doua oferte pentru vanzarea de obligatiuni cu maturitatea de cinci, respectiv trei ani.

Pentru luna septembrie, Finantele au programat sa vanda titluri de stat de 4,6 miliarde de lei, din care 87%, respectiv patru miliarde de lei, reprezinta certificate de trezorerie.

De la inceputul acestui an Ministerul Finantelor a imprumutat de la bancile comerciale, prin vanzarea de titluri de stat, 25,44 miliarde lei.