Compania Astra Asigurari, liderul pietei de asigurari auto din Romania, a inaugurat astazi primul Centrul de Constatari Daune din orasul Brasov, in incinta Unirea Shopping Center, fiind singura locatie cu specific de instrumentare a dosarelor de dauna din oras.

"Vor urma inaugurari ca cea de astazi si in alte orase mari din tara", a declarat Radu Mustatea (foto), presedintele directoratului Astra Asigurari.

In cadrul evenimentului de inaugurare a Centrului de Constatari Daune din orasul Brasov, "compania a anuntat lansarea inca unui proiect prin care pune la dispozitia clientilor numarul de telefon (gratuit) 0800 0800 88 si adresa de mail reclamatii@astrasig.ro, la care acestia pot sesiza orice dificultate ar intampina in procesul de solutionare a dosarelor de dauna", se mai arata in comunicatul trimis de companie.

Citeste si:

Compania Astra Asigurari a inregistrat in primele 6 luni ale acestui an un profit contabil net in valoare de 11 milioane de lei, in crestere cu 83% fata de aceeasi perioada a nului trecut. Volumul primelor brute subscrise totale nete de anulari directe si primiri in reasigurare (viata si non-viata) inregistrate de companie in primul semestru al anului 2010, se cifreaza la suma de 581milioane de lei, din care 574 de milioane de lei, reprezinta volumul primelor brute subscrise la asigurari generale, in crestere cu 41% fata de semestrul I 2009.

Daunele platite de companie au inregistrat in semestrul I 2010 o crestere cu 57% fata de semestrul I 2009, cuantumul acestora crescand de la 148 milioane de lei in 2009 la 233 milioane de lei in 2010. Sumele achitate de companie pentru despagubiri pana la inceputul lunii septembrie/ 2010 au o valoare globala de 323 milioane de lei.

Astra Asigurari este, de asemenea, membru fondator PAID, detinand participatia maxim admisa de lege de 15 % din pachetul de actiuni al acestui Pool de asigurare.