Moneda nationala a fost singura valuta din regiune care s-a apreciat in prima parte a sedintei de miercuri, iar dealerii spun ca strainii si-au marcat profiturile de teama unei eventuale interventii a BNR, astfel ca referinta a coborat cu 0,43 bani , la 4,2872 lei/euro, potrivit Mediafax.
In sesiunea de marti, banca centrala a publicat un curs de 4,2915 lei/euro, maximul din 2 iulie.

In raport cu dolarul american, banca centrala a anuntat un curs oficial de 3,3791 lei/dolar, cu 1,66 bani peste cel de marti, de 3,3625 lei/dolar.

Moneda nationala s-a apreciat dupa primele tranzactii de miercuri, corectand astfel o parte din deprecierile de marti, iar paritatea a coborat spre 4,2850 lei/euro in prima ora de tranzactionare, o evolutie similara fiind intalnita si pe pietele din regiune.

Evolutia negativa a burselor de pe Wall Street a depreciat usor leul in debut, iar cursul a atins un maxim de 4,2970 - 4,2990 lei/euro.

Ulterior, cotatiile au inceput sa scada, impulsionate de investitorii care isi iau profituri, dupa scaderile masive din sedintele de luni si marti. In jurul orei 10:20, schimburile se realizau la 4,2840 - 4,2855 lei/euro, minimul zilei.

Valutele din regiune au pierdut avansul din debut si afisau scaderi la jumatatea sedintei. Potrivit dealerilor, forintul se depreciaza cu aproape 0,5%, iar unul din motive este aprecierea francului elvetian pana la un nivel record fata de euro, iar acest lucru afecteaza populatia imprumutata in franci, proportia acestora fiind foarte mare in Ungaria. Totodata, zlotul se corecta cu circa 0,2% in raport cu euro.

Leul este singura moneda care se apreciaza in fata euro, iar unii dealeri nu exclud nici interventia BNR in sprijinul mondei nationale, pe langa vanzarile strainilor.In jurul orei 13:00, schimburile se operau la 4,2875 - 4,2888 lei/euro.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi au coborat de la 3,92 - 4,42% la 3,74 - 4,24%, in timp ce ratele pentru plasamentele la o saptamana au scazut nesemnificativ, de la 4,43 - 4,93% la 4,29 - 4,79%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri