Aceasta evolutie a cererii de credite generate, dublata de o crestere a ratei de aprobare cu 58%, a condus la o crestere a volumului de credite aprobate in primele 7 luni ale acestui an cu 142% fata de perioada de referinta a anului trecut si cu 13,3% fata de rezultatele intregului an 2009.

“Pe o piata inca redusa si sensibila, urmarim consolidarea pozitiei KIWI Finance si cresterea cotei de piata. Astfel am reusit in 2010 sa ne crestem cu 80% cota de piata in retailul bancar din Romania pe segmentul creditelor pentru populatie. Din analizele noastre rezulta ca aproape 4% din persoanele care acceseaza un credit apeleaza la serviciile KIWI Finance”, a declarat Anca Bidian, CEO KIWI Finance.

Referitor la structura portofoliului, se remarca cresterea ponderii creditelor garantate cu ipoteca. Din total portofoliu, 73% reprezinta credite garantate cu ipoteca, in timp ce creditele de nevoi personale fara garantii imobiliare reprezinta 27% din portofoliu.

Citeste si:

In totalul creditelor cu garantii imobiliare, 40% sunt credite de nevoi personale garantate cu ipoteca, 33% sunt credite de achizitie si 27% credite Prima Casa.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, 98% dintre clienti au preferat euro pentru creditele garantate cu ipoteca in timp ce 57% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda nationala.