RBS Romania mizeaza pe corporate si renunta la creditele de retail fara garantii

RBS Romania, subsidiara locala a grupului Royal Bank of Scotland, se va axa in urmatoarea perioada pe creditarea companiilor, iar banca va reduce in special portofoliul de credite de consum.

Creditarea segmentului corporate va constitui principala tinta in urmatoarea perioada pentru RBS Romania, fosta ABN Amro, sustine Johan Gabriel, bancherul care a preluat conducerea operatiunilor RBS de pe plan local de aproape un an.

"Ne asteptam la o crestere a activelor in urmatoarea perioada ca urmare a unei cresteri pe segmentul de corporate. A doua jumatate a acestui an va fi, cu siguranta, mai buna de prima parte", a spus Gabriels in cadrul unui eveniment de aniversare a 15 ani de activitate a bancii pe plan local.

Johan Gabriel a prezentat si echipa de management a bancii, care a suferit unele schimbari in ultima perioada.

Consiliul de administratie al RBS Bank Romania are in componenta patru membri executivi - Johan Gabriels, Magdalena Manea, Robert Hadley, Robert Karreman - si cinci membri non-executivi - Roxana Moldovan, Adrian Manaicu, Phil McDuell, Jeroen Kremers si Gianni Piolini.

Echipa de management a bancii este formata din Radu Ropota - director clienti persoane juridice, Adina Enescu - director clienti institutii financiare si sectorul public, Liudmila Drozdea - director tranzactii bancare, Cosmin Bucur - director piete financiare, Raluca Ionescu - director juridic si Marijana Vasilescu - director de comunicare si marketing.

Robert Karreman este noul director de risc al RBS Romania, iar John Bell este directorul ariei de clienti persoane fizice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri