Johan Gabriels, RBS: Statul trebuie sa faca investitii, fondurile europene pentru asta sunt facute

Autoritatile romane trebuie sa se mobilizeze si sa faca investitii, in special prin utilizarea fondurilor europene care sunt menite pentru acest lucru, sustine Johan Gabriels, bancherul care a preluat conducerea operatiunilor RBS din Romania la inceputul acestui an.

"Guvernul ar trebui sa se ocupe mai mult de investitii in multe domenii cheie - infrastructura, energie sau agricultura. Exista atatea fonduri europene care asteapta sa fie utilizate exact pentru investitii", considera Johan Gabriels.

Seful RBS Romania este de parere ca problema investitiilor in infrastructura sau in alte domenii cheie pentru economia romaneasca este una de vointa politica.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca "maximul crizei din Romania a fost depasit", iar acum este momentul sa fie eliberati bani pentru investitii.

Urmatoarea miscare in planul lui Basescu este gasirea unei solutii pentru a elibera 1,5 miliarde de euro din imprumuturi pentru investitii. Seful statului sustine ca in zilele urmatoare va avea discutii cu Guvernul pentru a vedea unde se vor gasi solutii pentru a elibera 1,5 miliarde euro, "din banii imprumutati", relateaza 9AM.ro.

Basescu a declarat, la intalnirea recenta cu seful Misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, ca in luna octombrie va trebui analizata posibilitatea discutarii unui nou acord cu FMI.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri