"Guvernul ar trebui sa se ocupe mai mult de investitii in multe domenii cheie - infrastructura, energie sau agricultura. Exista atatea fonduri europene care asteapta sa fie utilizate exact pentru investitii", considera Johan Gabriels.

Seful RBS Romania este de parere ca problema investitiilor in infrastructura sau in alte domenii cheie pentru economia romaneasca este una de vointa politica.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca "maximul crizei din Romania a fost depasit", iar acum este momentul sa fie eliberati bani pentru investitii.

Citeste si:

Urmatoarea miscare in planul lui Basescu este gasirea unei solutii pentru a elibera 1,5 miliarde de euro din imprumuturi pentru investitii. Seful statului sustine ca in zilele urmatoare va avea discutii cu Guvernul pentru a vedea unde se vor gasi solutii pentru a elibera 1,5 miliarde euro, "din banii imprumutati", relateaza 9AM.ro.

Basescu a declarat, la intalnirea recenta cu seful Misiunii Fondului Monetar International in Romania, Jeffrey Franks, ca in luna octombrie va trebui analizata posibilitatea discutarii unui nou acord cu FMI.