Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 372 milioane de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, de trei ori mai putin decat valoarea programata, de un miliard de lei, refuzand ofertele care au depasit randamentul maxim stabilit de institutie, de 7% pe an, potrivit Mediafax.

La licitatia precedenta pentru astfel de titluri, care a avut loc pe 12 august, Finantele au vandut doar 115 milioane de lei din valoarea programata de 800 milioane de lei, la un randament de 7% pe an.

In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizate, Ministerul Finantelor a vandut pe piata interna titluri de stat sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%.

In august, MFP a vandut doar certificate de trezorerie, respectiv titluri cu scadenta de cel mult un an, in valoare totala de 3 miliarde de lei, in conditiile in care a refuzat doua oferte pentru vanzarea de obligatiuni cu maturitatea de cinci, respectiv trei ani.

Pentru luna septembrie, Finantele au programat sa vanda titluri de stat de 4,6 miliarde de lei, din care 87%, respectiv patru miliarde de lei, reprezinta certificate de trezorerie.

De la inceputul acestui an Ministerul Finantelor a imprumutat de la bancile comerciale, prin vanzarea de titluri de stat, 25,81 miliarde lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri