La licitatia precedenta pentru astfel de titluri, care a avut loc pe 12 august, Finantele au vandut doar 115 milioane de lei din valoarea programata de 800 milioane de lei, la un randament de 7% pe an.

In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizate, Ministerul Finantelor a vandut pe piata interna titluri de stat sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%.

In august, MFP a vandut doar certificate de trezorerie, respectiv titluri cu scadenta de cel mult un an, in valoare totala de 3 miliarde de lei, in conditiile in care a refuzat doua oferte pentru vanzarea de obligatiuni cu maturitatea de cinci, respectiv trei ani.

Citeste si:

Pentru luna septembrie, Finantele au programat sa vanda titluri de stat de 4,6 miliarde de lei, din care 87%, respectiv patru miliarde de lei, reprezinta certificate de trezorerie.

De la inceputul acestui an Ministerul Finantelor a imprumutat de la bancile comerciale, prin vanzarea de titluri de stat, 25,81 miliarde lei.