Finantele cauta avocati pentru emisiunile de titluri de stat

Ministerul Finantelor invita firmele de avocatura, din Romania sau strainatate, sa depuna pana pe 22 septembrie oferte pentru a participa la procedura de selectie in vederea acordarii de asistenta juridica la derularea programului de emisiuni de titluri de stat in valuta pe termen mediu.

Criteriul de atribuire a contractului va fi oferta corespunzatoare din punct de vedere tehnico-economic. In situatia in care doi sau mai multi ofertanti obtin punctaj egal, departajarea se va face in functie de punctajul obtinut la oferta tehnica, se arata in caietul de sarcini, anexat invitatiei de participare, potrivit Mediafax.

Potrivit secretarului de stat in Ministerul Finantelor Bogdan Dragoi (foto), Romania va fi pregatita sa emita obligatiuni pe termen mediu in euro dupa jumatatea lui octombrie, parte a unui program pe trei ani care vizeaza atragerea a 7 miliarde de euro.

Vanzarea titlurilor va fi administrata de Erste Group si Societe Generale.

Fostul ministru al Finantelor Sebastian Vladescu a declarat in august ca Romania ar putea obtine din prima emisiune cel putin un miliard de euro.

In martie, Romania a vandut pe piata interna obligatiuni in euro pe termen de cinci ani, in valoare de un miliard de euro, cu un cupon de 5%.

In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizat e pe piata interna, Ministerul Finantelor a vandut titluri de stat in lei sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 25,81 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat, echivalentul a doua treimi din valoarea programata, de 36,55 miliarde de lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri