CEC Bank a acordat beneficiarilor de subventii directe pe suprafata peste 500 de credite, in valoare totala de peste 42 de milioane de lei.

Banca a semnat o conventie tripartita cu Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR), prin care acorda beneficiarilor de subventii directe pe suprafata credite in valoare de pana la 70% din valoarea subventiilor aferente anului 2010.

Beneficiarii subventiilor pe suprafata pot fi persoane fizice sau juridice care exploateaza terenul agricol pentru care solicita plata in calitate de proprietari, arendasi, concesionari sau administratori in cadrul asociatiilor in participatiune, locatari.

Creditele au ca destinatie sustinerea activitatilor curente ale fermierilor, respectiv: aprovizionarea cu seminte, ingrasaminte, combustibili, plata salariilor, plata obligatiilor catre bugetul de stat sau local sau orice alte necesitati curente, fara a fi necesara justificarea acestora.

CEC Bank acorda creditele in baza adeverintelor emise de APIA catre fermieri, prin care certifica suprafetele agricole exploatate. FGCR poate garanta pana la 50% din creditele acordate de CEC Bank.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Discutiile cu CE privind capitalizarea CEC Bank sunt aproape de final