Banca a lansat in luna martie a acestui an un serviciu de plata rapida - instant pay, ce incorporeaza tehnologia contactless MasterCard Pay Pass.

Produsul a fost disponibil, initial, doar in Bucuresti in cadrul unui proiect pilor cu mai multi comercianti parteneri, iar din luna iulie a fost extins in 9 orase importante din tara, a explicat Alexandru Neacsu, coordonator proiecte in cadrul diviziei de carduri a BRD. Cele 9 orase sunt Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Constanta, Brasov, Sibiu, Ploiesti, Pitesti.

Posesorii acestui card instant pay pot realiza plati la oricare dintre comerciantii la care BRD a instalat un dispozitiv de pay pass. Printre partenerii cu care BRD lucreaza se numara KFC, Pizza Hut, Inmedio, Otter si altii.

Citeste si:

De asemenea, dispozitivele de plata pay pass sunt disponibile si in statiile Metrorex de la Piata Romana si Piata Universitatii.

Pentru platile de pana la 100 de lei clientului nu i se solicita codul pin, acesta fiind necesar doar pentru platile cu o valoare mai ridicata.

Reprezentantul BRD a mai specificat ca un posesor de card contactless va suporta doar un comision anual de gestiune in suma de 25 de lei.
BRD are peste 2,2 milioane de carduri valide si opereaza o retea de peste 1.450 de bancomate si 20.000 de dispozitive pentru plata cu cardul la comercianti. Banca are peste 2,5 milioane de clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati bancare.