Compania AXA Life Insurance, fosta Omniasig Asigurari de Viata, si-a majorat valoarea capitalului social cu 15 milioane de lei, la 51 de milioane de lei, prin emiterea unui numar de 151 de milioane actiuni, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
Anterior valoarea capitalului social al companiei era de 36 de milioane de lei. Operatiunea a fost aprobata in luna iulie a acestui an, cand a fost decisa, de asemenea, schimbarea denumirii societatii din Omniasig Asigurari de Viata in AXA Life Insurance. Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a aprobat schimbarea denumirii la sfarsitul lunii trecute.

Majorarea capitalului social de la 36 de milioane de lei la 51 de milioane de lei a fost realizata priuhn emiterea unui numar de 151.611.860 de actiuni, avand fiecare o valoare nominal de 0,1 lei si o prima de capital de 0,04642 lei. Totalul capitalului subscris este de 22 de milioane de le, din care 15 milioane de lei reprezinta majorarea propriu-zisa a capitalului social si 7 milioane de leireprezinta totalul primei de capital.

Conform datelor din Monitorul Oficial, structura actionariatului societatii este: Societe Beujon – 99,9% din capitalul social – si AXA Participations – 0,01 din capitalul social al societatii.

In prezent, conducerea AXA Life Insurance este asigurata de Violeta Ciurel, numita in functia de director general la inceputul lunii septembrie. Omniasig Asigurari de Viata a fost cumparata in ianuarie 2010 de grupul francez AXA de la Vienna Insurance Group (VIG).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri