Creditele pentru investitii in agricultura sunt destinate achizitiilor de tractoare, utilaje agricole, combine noi sau folosite, terenuri arabile, constructiei de grajduri, depozite sau achizitiei de animale. De aceasta facilitate beneficiaza si solicitantii de credite destinate co-finantarii proiectelor eligibile de investitii finantate prin Fondul European Agricol Pentru Dezvoltare Rurala (F.E.A.D.R.).

Perioada de finantare pentru creditele de investitii poate ajunge pana la 15 ani, iar banca nu solicita avans. In cazul in care garantiile oferite de client sunt insuficiente, creditul poate fi acoperit pana la 80% cu garantie de la Fondul de Garantare a Creditului Rural (F.G.C.R.).

ProCredit Bank ofera posibilitatea de rambursare flexibila a creditului, cu plan de plata neregulat (rate mai mari dupa recolta).

Citeste si:

„Inca din 2003 finantarea in domeniul agriculturii este o prioritate pentru ProCredit Bank. Cu atat mai mult in aceasta perioada, domeniul agricol are nevoie de sustinere, iar la noi intreprinzatorii agricoli gasesc deschidere catre acest sector si consultanti experimentati, capabili sa inteleaga tipologia si nevoile diferite ale unor astfel de afaceri”, afirma Cristina Sindile, sefa departamentului de credit din cadrul ProCredit Bank.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre BERD, IFC – Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, KfW, ProCredit Holding (companie germana de investitii) si IPC.