BNR l-a avizat in functia de director general al Bancii Romanesti pe Marinis Stratopoulos

Banca Nationala a Romaniei (BNR) l-a avizat in functia de director general al Bancii Romanesti pe Marinis Stratopoulos, in varsta de 46 de ani, la peste un an de cand fostul sef al institutiei s-a retras din activitate, conform Mediafax.

Dupa plecarea fostului director general al bancii Andreas Maragkoudakis, in vara anului 2009, interimatul la conducerea institutiei a fost asigurat de Crina Cosma, din pozitia de director general adjunct.

Stratopoulos nu detine pentru prima data o functie de conducere in Romania, el ocupand anterior si pozitia de director general al Egnatia Bank.

"Imi face mare placere sa revin in Romania (...) Voi continua din noua pozitie adaptarea permanenta a strategiei bancii la noile realitati ale mediului economic, imbunatatirea sinergismelor de grup, precum si fructificarea oportunitatilor care apar in vederea dezvoltarii acesteia. Obiectivul meu principal este de a imbunatati in continuare pozitia bancii in piata si de a consolida prezenta grupului NBG in Romania, printr-un management eficient al lichiditatilor, calitatii activelor, dar si al riscului", a spus Stratopoulos.

Noul director general al Bancii Romanesti activeaza de peste 17 ani in sectorul bancar, ocupand functii de conducere in banci cu o prezenta internationala precum Piraeus Bank Group, Egnatia Bank si National Bank of Greece.

Anterior numirii in functia de director general al Bancii Romanesti, Stratopoulos a condus, in perioada 2006 - 2010, Vojvodjanska Bank, subsidiara National Bank of Greece din Serbia.

Banca Romaneasca, controlat de grupul elen National Bank of Greece, are o retea teritoriala formata din 146 de sucursale. Un alt actionar important al institutiei este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), care detine 10,21% din capitalul social.

NBG mai controleaza in Romania companii precum NBG Securities Romania, Garanta Asigurari si NBG Leasing.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri