Banca centrala a anuntat ieri o referinta de 4,2687 lei/euro, cu 1,76 bani peste nivelul de miercuri.

Pentru moneda americana, BNR a publicat un curs cu 3,46 bani mai redus, de 3,1644 lei/euro, dupa ce joi paritatea s-a situat la 3,1990 lei/dolar.
La debutul sedintei, bancile au afisat cotatii de 4,2595 - 4,2610 lei/euro, iar in prima ora de tranzactionare au fost inregistrate variatii minore, pe volume foarte reduse de transfer, in conditiile in care jucatorii nu s-au aratat mai atrasi nici de valutele din regiune.

Ulterior, a aparut in piata un interes mai mare pe partea de vanzare, iar unii dealeri spun ca jucatorii vand preventiv deoarece anticipeaza ca BNR va vinde euro dupa ce Comisia Europeana a virat joi Romaniei a treia transa a imprumutului, de 1,15 miliarde de euro.

Citeste si:

Imbunatatirea perceptiei fata de leu are la baza si asteptarile pietei privind primirea unei noi transe de la FMI. Board-ul FMI se intalneste vineri pentru a evalua acordul cu Romania.

Dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi au crescut vineri, la 4,20 - 4,70%, de la 1,86 - 2,36% joi, intrucat bancherii au inceput sa atraga fonduri pentru constituirea rezervei minime obligatorie la BNR.