27 Septembrie 2010

Cum vrea Certasig sa isi acopere pierderile



Actionarii Certasig vor discuta, pe 28 octombrie, majorarea capitalului social cu 5,5 milioane de euro sau reducerea acestuia pana la nivelul activului existent, pentru acoperirea pierderilor financiare ale asiguratorului, care depasesc jumatate din valoarea actuala a acestui indicator, scrie Mediafax.

In prezent, asiguratorul are un capital social de 83,22 milioane de lei, nivel atins in ianuarie, cand a fost operata o infuzie de capital de 10,3 milioane de lei.

La finele anului trecut, activele Certasig insumau 57,3 milioane de lei.

De asemenea, actionarii vor supune aprobarii vanzarea unui imobil detinut de Certasig in cartierul Aviatiei, la adresa caruia este inregistrat actualul sediu social al companiei, conform convocatorului publicat.

Imobilul urmeaza sa fie vandut pentru o suma egala sau cu 15% mai mare sau mai mica fata de pretul de evaluare, stabilit in urma unei analize efectuata de o companie imobiliara recunoscuta pe plan international.

Cladirea unde isi desfasoara activitatea Certasig a fost achizitionata la finele anului 2008.

La inaugurarea oficiala, in septembrie 2009, reprezentantii asiguratorului au declarat ca tranzactia s-a ridicat la 4,5 milioane de euro, un alt milion de euro fiind cheltuit pentru reamenajarea imobilului.

Certasig a fost infiintata in anul 2003, prin fuziunea a doua companii de asigurare.

Societatea activeaza in domeniul asigurarilor generale si este controlata de fondul privat de investitii Royalton Investors II, care detine 98,35% din actiunile asiguratorului roman prin intermediul Certasig Holdings (Luxemburg), restul revenind conducerii executive si altor actionari minoritari.

Fondul de investitii este administrat de Royalton Partners, o companie cu sediul central la Zurich (Elvetia) si birouri in Polonia, Cehia si Romania.

In 2009, societatea a subscris prime de 33,12 milioane de lei, in crestere cu 218,5% fata de anul precedent. In privinta rezultatului activitatii, Certasig si-a dublat pierderile anul trecut, la 30,56 milioane de lei.

In primele sase luni ale acestui an, veniturile din subscrieri au scazut cu 34%, la aproximativ 12 milioane de lei.



Citeste si