Intrarile mari de capital strain si autohton la Bursa de Valori, cresterea rapida a pretului actiunilor, cresterea indicelui BET de la inceputul anului cu 39,07 la suta, iar a BET-FI cu 81,83 la suta, posibilitatea realizarii de arbitraj si acoperirea riscului de portofoliu au fost tot atatea motive pentru majorarea pretului derivatelor pe actiuni de la bursa din Sibiu.

La aceasta evolutie vor contribui, cu siguranta, noile reglementari care vor aparea pe piata de capital incepand cu aprilie, cand ar trebui ca pragul-limita de detinere de actiuni la SIF-uri sa creasca de la 0,1 la suta la 1 la suta, analistii anticipand o crestere a preturilor cu 20 30 la suta. Saptamana trecuta au fost realizate contracte pe un volum de circa 13 milioane actiuni. Chiar daca este un volum destul de mic, evolutia preturilor a adus castiguri de milioane celor inspirati. Ca si la Bursa de Valori, interesul cel mai mare a fost manifestat pe derivatele pe SIF 2 si pe SIF 5, titluri aflate in atentia investitorilor datorita modificarii pragului de detinere.
Actiunile SIF 2 cu scadenta martie au inceput saptamana la preturi de 14.449 lei si au incheiat-o la 14.800 15.300 lei, dupa ce au atins joi un maxim de 16.500 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri