Banca Nationala a Romaniei va pune in circulatie, in scop numismatic, incepand cu data de 11 octombrie 2010, o moneda din argint, dedicata aniversarii a 100 de ani de la construirea primului avion cu reactie de catre Henri Coanda.

Aversul monedei aniversare prezinta, in prim plan, stema Romaniei, anul de emisiune - 2010, valoarea nominala a monedei - 10 lei, inscriptia "Romania" si reprezentarea aeorplanului cu reactie construit de Henri Coana, iar in plan secund se regaseste conturul aparatului de zbor vazut de deasupra.

Pe reversul monedei se afla, in partea stanga, inscriptia "Primul avion cu reactie", in dreapta este prezentat portretul lui Henri Coanda si numele acestuia.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint din emisiunea numismatica "Aniversarea a 100 de ani de la construirea primului avion cu reactie de catre Henri Coanda", este de 220 de lei. Tirajul emisiunii este de 1.000 de bucati, iar punerea lor in circulatie se va realiza prin intermediul sucursalelor Bancii Nationale a Romaniei din Bucuresti, Cluj, Iasi si Timis.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
De teama coronavirus, investitorii români încep să înroșească telefoanele
Setari Cookie-uri