SONDAJ WALL-STREET.RO: Jumatate dintre romani urmaresc evolutia cursului zilnic

Jumatate dintre romani (53%) urmaresc zilnic evolutia cursului de schimb, iar o treime citesc zilnic articole din presa despre cursul de schimb, potrivit unui sondaj realizat de Wall-Street.ro pe tema "Cat de obsedati suntem de cursul de schimb?".

Potrivit sondajului, jumatate (53%) dintre romani urmaresc evolutia cursului de schimb zilnic, in timp ce 19% dintre persoanele chestionate analizeaza cursul de mai multe ori pe saptamana si 17% realizeaza acest lucru saptamanal. Ponderea respondenilor ce urmaresc cursul lunar este de doar 10%.

De asemenea, 34% dintre respondenti citesc zilnic articole din presa ce prezinta sau analizeaza evolutia cursului de schimb, in timp ce 29% dintre persoanele ce au participat la sondaj realizeaza acest lucru saptamana.

De ce urmaresc romanii evolutia cursului de schimb? O treime sustin ca analizeaza cursul de schimb pentru a-si calcula nivelul ratei la creditul in euro, iar 26% precizeaza ca fac acest lucru pentru a-si bugeta cheltuielile ce sunt exprimate in euro (ex: chiria, biletele de avion, factura la telefonul mobil).

Pe de alta parte, marea majoritate a respondentilor considera ca nivelul actual al cursului de schimb EUR/RON poate fi sau este artificial.

Cursul de schimb a devenit aproape o obsesie pentru romani, sustine guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, adaugand ca, desi mass media isi face datoria atunci cand scoate in fata mesajele referitoare la curs, calitatea dezbaterii publice necesita o schimbare.

Sondajul Wall-Street.ro a fost realizat online la nivel national, pe un esantion de peste 1.000 de respondenti.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri