Brokerii spun ca in piata s-a instalat acalmia, investitorii asteptand aprobarea noului Cod Fiscal si aflarea rezultatului privatizarii BCR, eveniment anuntat pentru saptamana viitoare.

Actiunile SIF 5 Oltenia au fost cele mai tranzactionate, iar pretul a scazut cu 2,4%, pana la 2,44 lei/actiune. S-au transferat 2,4 milioane titluri, la valoarea de 6 milioane lei. Pretul actiunilor SIF 3 Transilvania a scazut cel mai mult, pe acest segment, cu 2,8%, pana la 2,04 lei/actiune.

S-au facut schimburi cu 1,7 milioane titluri, la valoarea de 3,6 milioane lei.

Si actiunile bancare s-au ieftinit ieri. Titlurile Bancii Transilvania au ajuns la pretul de 1,25 lei/actiune, cu 1,5% mai mic fata de sedinta precedenta. Actiunile BRD au pierdut 0,7%, inchizand la 13,80 lei/actiune.

In sectorul bancar, scaderea a fost de 1,6%. Actiunile Petrom (SNP) au inchis sedinta la pretul de 0,4750 lei/actiune, fiind tranzactionate 6,1 milioane titluri, cu un rulaj de 2,9 milioane lei.

Actiunile Rompetrol (RRC) au ajuns la 0,1160 lei/actiune, in conditiile transferarii a 17, 5 milioane actiuni, la valoarea de 2 milioane lei.

"Pentru sedinta urmatoare este posibil sa mai asistam la mici accente de panica insa la bursa sunt asteptati si cumparatorii atrasi de ieftinirea actiunilor", declara Mihai Piscan, director general adjunct al societatii de brokeraj Intercapital Invest.