Nemultumiti de decizia Comisiei Economice din Camera Deputatilor de a aproba mai multe amendamente la OUG 50/2010 privind creditele, clientii bancilor au luat decizia de a merge la sediile partidelor politice pentru a depune cate o scrisoare in care cer mentinerea Ordonantei in forma initiala.

"Observand diferentele intre declaratiile politice si actiunile concrete ale partidelor referitoare la OUG 50/2010, grupurile de clienti ai Volksbank, BCR, Raiffeisen, Bancpost, Alpha Bank, RBS s-au hotarat sa ia atitudine", explica Adrian Paraschiv, liderul unui grup de clienti ai Volksbank.

Astfel, grupurile de clienti au mers intai la sediul PDL, iar ulterior au depus cate o scrisoare si la sediul PC si sediul PSD, iar ultimul loc in care s-a oprit "caravana clientilor bancari" este sediul PNL.

Clientii bancilor care sustin adoptarea OUG 50/2010 in forma initiala au inaintat Comisiei de Buget-Finante din Camera Deputatilor o noua scrisoare in care precizeaza ca proiectul de lege se afla sub riscul neconstitutionalitatii, ei sustinand ca se incalca principiul bicameralismului, dar si decizii existente ale Curtii Constitutionale.

Deputatii din Comisia Economica au avizat pozitiv, cu unanimitate de voturi, OUG 50 privind contractele de credit pentru consumatori, ei adoptand, totodata, si 98 de amendamente la prevederile initiale ale acesteia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Romania, printre principalele tari care au atras finantare de la EFSE
Setari Cookie-uri