75.000 de polite de asigurari au fost semnate in cadrul PAID

De la startul programului de asigurare obligatorie a locuintei, 15 iulie 2010, au trecut 63 de zile lucratoare, timp in care au fost subscrise peste 75.000 de polite, cu un ritm mediu zilnic de 1.200 de polite.

Ritmul de emitere a politelor a crescut in aceasta perioada de la 100-200 polite pe zi la startul programului, pana la 1.500 - 1.900 de polite.

“Pentru a ne atinge obiectivul fixat trebuie sa ajungem la un ritm zilnic de subscrieri de circa 4.000 de polite” a declarat Marius Bulugea (foto), presedintele Polului de Asigurare Impotriva Dezastrlor (PAID), in cadrul ICAR – Forumul International al Riscurilor Catastrofale.

O pondere de 89% din politele subscrise sunt de tip A , diferenta de 11% fiind de tip B. De asemenea, 75% dintre polite au fost subscrise in mediul urban, iar 25 % in mediul rural. Toate societatile de asigurari actionare PAID au emis polite, primele fiind Astra, Generali si Groupama.

De asemenea, PAID a solicitat sprijinul Ministerului Administratiei si Internelor pentru a obtine de la Unitatile Administrativ Teritoriale, prin intermediul Institutiei Prefectului lista locuintelor de pe raza fiecarei localitati.

Actiunea a inceput la data de 15 iunie 2010 si, pana in prezent, au raspuns, in formatul solicitat, un numar de 1044 de localitati, dintre care 39 municipii, 95 de orase si 910 de comune, dintr-un total de 3227 de UAT, adica 32%, reprezentand 3.8 mil locuinte, adica 44%.

Cele mai bune rezultate le au judetul Mures (64 localitati), Olt (62 localitati), Bistrita-Nasaud (48 localitati) si Satu-Mare (47 localitati).

La polul opus se situeaza judetul Ialomita (3), Giurgiu (4) si Dambovita (4).

Dupa data de 15 octombrie 2010, se va solicita din nou MAI sprijin pentru impulsionarea transferurilor de date catre PAID.

“Estimam ca in max. 12 luni vom avea operationala aceasta baza de date”, a mai spus Marius Bulugea.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri