BCR nu s-a prezentat ieri la concilierea cu cei peste 400 de clienti reclamanti ai sai. Banca a evitat concilierea de azi de la ora 15, invocand aspecte strict formale.

Initial, dupa depunerea invitatiei la conciliere s-a primit prin fax o adresa prin care casa de avocatura Piperea si Asociatii care reprezinta grupul de clienti, a fost rugata sa depuna contractele de credit ale clientilor (peste 400 de astfel de contracte) sau sa le identifice.

“Ca urmare a acestei adrese, pentru a arata disponibilitatea noastra, am depus un tabel in care indicam aceste contracte. Cu toate acestea, azi am primit prin fax refuzul BCR de a se prezenta la conciliere tocmai pentru ca nu am depus contractele de credit, pe care oricum le au si ei” au declarat reprezentantii Piperea si Asociatii.

Citeste si:

Concilierea demarata de avocatii de la Piperea si Asociatii nu s-a dorit a fi o formalitate ci, din contra, nefiind obligatorie, s-a sperat ca se poate ajunge la o rezolvare amiabila, sustin reprezentantii casei de avocatura.

In actuala situatie, BCR urmeaza a fi chemata in instanta, printr-o cerere ce va fi depusa in cursul zilei de luni, 18 octombrie 2010.