BCR, prima banca ce va fi data in judecata de un grup de peste 400 de clienti

Banca Comerciala Romana, cea mai mare banca de pe piata locala, va fi chemata in instanta intr-un proces colectiv cu peste 400 de clienti ai sai care sunt nemultumiti de clauzele contractuale.

BCR nu s-a prezentat ieri la concilierea cu cei peste 400 de clienti reclamanti ai sai. Banca a evitat concilierea de azi de la ora 15, invocand aspecte strict formale.

Initial, dupa depunerea invitatiei la conciliere s-a primit prin fax o adresa prin care casa de avocatura Piperea si Asociatii care reprezinta grupul de clienti, a fost rugata sa depuna contractele de credit ale clientilor (peste 400 de astfel de contracte) sau sa le identifice.

“Ca urmare a acestei adrese, pentru a arata disponibilitatea noastra, am depus un tabel in care indicam aceste contracte. Cu toate acestea, azi am primit prin fax refuzul BCR de a se prezenta la conciliere tocmai pentru ca nu am depus contractele de credit, pe care oricum le au si ei” au declarat reprezentantii Piperea si Asociatii.

Concilierea demarata de avocatii de la Piperea si Asociatii nu s-a dorit a fi o formalitate ci, din contra, nefiind obligatorie, s-a sperat ca se poate ajunge la o rezolvare amiabila, sustin reprezentantii casei de avocatura.

In actuala situatie, BCR urmeaza a fi chemata in instanta, printr-o cerere ce va fi depusa in cursul zilei de luni, 18 octombrie 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »



Setari Cookie-uri