Moneda nationala a consemnat o tendinta nesemnificativa de depreciere in sedinta interbancara de miercuri, cursul inregistrand oscilatii de pana la un ban, astfel ca spre finalul sedintei locale cotatiile se situau la 4,2760 - 4,2770 lei/euro, putin mai sus fata de nivelul de marti, scrie Mediafax.
Potrivit dealerilor, interesul la tranzactionare a fost redus pe tot parcursul sedintei, iar ordinele de cumparare de euro au determinat cresterea usoara a paritatii de schimb, in conditiile in care nu si-au gasit contraparte la vanzare.

Primele tranzactii de miercuri au fost realizate la 4,2720 - 4,2740 lei/euro, nivel foarte apropiat de cel de la inchiderea de marti, de 4,2730 - 4,2760 lei/euro.

Ulterior, paritatea a crescut usor, iar la jumatatea sesiunii moneda unica era cotata la 4,2770 - 4,2795 lei. In partea a doua a zilei, piata a ramas la fel de linistita.

Valutele din regiune au consemnat si ele oscilatii reduse in raport cu moneda unica, insa cu o tendinta de apreciere, pe fondul sentimetului pozitiv determinat de cresterile afisate de marile burse europene, ca urmare a castigurilor de pe pietele din SUA si Asia.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a calculat miercuri un curs oficial de 4,2779 lei/euro, in crestere cu 0,42 bani fata de cel de marti, de 4,2737 lei/euro. Leul s-a apreciat insa in raport cu dolarul american, iar referinta a coborat cu 3,43 bani, la 3,0570 lei/dolar, dupa ce marti cursul oficial a fost de 3,0913 lei/dolar.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scadenta la o zi se situeaza la 2,73 - 3,23%, in scadere fata de cele de marti, de 3,19 - 3,69%. Totodata, ratele pentru plasamentele la o saptamana au coborat de la 3,83 - 4,33% la 3,48 - 3,98%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri