Salariul mediu brut din BCR este de 2.500 de lei (585 de euro), a declarat Dominic Bruynseels, presedintele executive al bancii, in cadrul unei conferinte de presa.
La nivelul industriei bancare, castigul salarial mediu brut in zona de intermedieri financiare, cu exceptia activitatilor de asigurari si ale fondurilor de pensii, s-a ridicat in iulie la 4.847 de lei (1.150 de euro), arata datele Institutului Nationala de Statistica (INS). Suma este de doua ori mai mare decat salariile pe care le primesc angajatii institutiei financiare.

BCR, cea mai mare banca din sistem, cu o cifra de afaceri de 4,1 miliarde de euro anul trecut, a inregistrat un profit net per angajat de 6.200 de euro, in conditiile in care numarul mediu de salariati a scazut de la 8.806 in 2008, la 8.426.

“In negocierile pe care le-am purtat cu reprezentantii sindicatelor bancii, am convenit ca anul acesta sa nu mai acordam nici prime de Craciun si nici bonusuri pentru vacanta. De asemenea, in urma consultarilor reciproce, am decis sa nu crestem salariile anul acesta”, a mai spus Bruynseels.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri