Potrivit declaratiilor consilierului primului ministru, legea salarizarii unitare isi propune egalizarea salariilor interinstitutionale pentru acelasi nivel de functie, iar stimulentele in cazul angajatilor din finante vor fi acordate in functie de criteriile de eficienta personale, ce sustin incasarile la buget.

Astfel, „orice stimulent de acum incolo nu se va mai acorda uniform tuturor angajatilor ci pe criterii de performanta, ceea ce inseamna ca nu se vor mai intalni stimulente care sa echivaleze intre unu si de trei ori nivelul salariilor, ci se va da pentru acele persoane care au activitati legate de diminuare evaziunii fiscale sau de accesarea a fondurilor europene si in masura in care isi depasesc planul se poate merge cu o varianta de cota procentuala din depasirea planului. Asta inseamna de fapt critertii de performanta” , a mai spus Andreea Paul Vass (foto), in cadrul seminarului "Tax & Law - efecte si consecinte ale noilor modificari fiscale".

Peste 500 de angajati de la administratiile financiare de sector au venit, in aceasta dimineata, la Ministerul Finantelor, pentru a se solidariza cu colegii lor care protesteaza de aproape 24 de ore in sediul institutiei, zona in care acestia stau fiind delimitata printr-un cordon de garduri. Angajatii institutiei au declansat un protest spontan, nemultumiti ca nu si-au mai primit stimulentele salariale.

"Stimulentele trebuie acordate pe criterii de performanta, celor care reduc evaziunea fiscala, celor care au o contributie substantiala la realizarea veniturilor la bugetul de stat. In momentul de fata, Romania este pe ultimul loc la incasari la bugetul statului, respectiv 32%, Bulgaria avand 40%. Trebuie sa avem criterii de eficienta. Aceasta institutie trebuie restructurata, reorganizata, ca sa fie o institutie apreciata de contribuabili, pentru a nu fi in situatia de a taia cheltuielile institutiilor publice si toate institutiile sa functioneze in conditii de normalitate", a sustinut ieri, la intalnirea cu liderii de sindicat, ministrul de finante, Gheorghe Ialomitianu.