Intrebat cum vor fi incluse stimulentele in salariile angajatiilor din Finante, liderul sindicatului a precizat ca s-a luat decizia ca salariile sa fie majorate cu nivelul mediu al stimulentelor de anul trecut, de 1,5 salarii, informeaza Mediafax.

Propunerea va fi supusa marti votului Camerei Deputatilor.

Oprescu a afirmat ca desi cresterea de 150% pare mare, la un salariu de circa patru milioane lei se vor mai adauga doar sase milioane lei, impozabili.

Presedintele SNFP a precizat ca discutiile la Ministerul Finantelor continua si in aproximativ o ora vor fi definitivate criteriile de performanta pe baza carora vor fi acordate stimulentele, urmand ca pana diseara sa se incheie evaluarea individuala a personalului.

Citeste si:

"Este obligatia noastra sa terminam aceste lucruri, astfel incat colegii nostri din tara sa aiba luni banii in conturi", a spus Oprescu.

Intrebat daca si soferii ar putea primi stimulente, Oprescu a mentionat ca inca nu au fost stabilite toate detaliile, dar crede ca aceasta categorie nu ar trebui sa primeasca stimulente.

El a mai aratat ca dupa ce procesul verbal va fi finalizat la nivel cental, acesta va fi trimis si in teritoriu, unde va incepe evaluarea angajatilor.