Numarul conturilor goale in Pilonul II a continuat sa scada constant, de la inceputul functionarii sistemului, reprezentand in septembrie anul curent, 296,7 de mii de persoane, respectiv 5,8% din total participanti, o scadere fata de 2009 cu 14,7% - decembrie si cu 22,5% - septembrie.
Evolutia numarului conturilor goale din sistem, adica fara nici o contributie, pastreaza astfel tendinta inregistrata in perioada anterioara.

In luna septembrie 2010, 5,11 milioane de persoane participau la fondurile de pensii administrate privat (Pilonul II), semnificand o crestere de 4% fata de luna decembrie 2009, si cu 5,6% fata de luna septembrie 2009, a anuntat Comisia de Supraveghere a sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Ponderea cea mai mare a numarului conturilor goale a fost detinuta de ING cu 25,1% si AZT Viitorul Tau cu 25,0%, urmate de Aripi cu 11,4%, Pensia Viva cu 10,5% si Eureko cu 9,2%, cele cinci fonduri reprezentand 81,2% din total, ponderi asemanatoare cu cele inregistrate in celelalte luni ale anului 2010, dar si pe parcursul anului 2009.

Cele cinci fonduri detineau, in septembrie anul curent, si ponderile cele mai mari in total participanti pentru care s-au virat contributii de la inceputul colectarii acestora in sistem (in total 81,4%).

La sfarsitul lunii septembrie 2010, noua fonduri de pensii administrate privat erau active: Alico, Aripi, AZT Viitorul tau, BCR, BRD, Eureko, ING, Pensia Viva si Vital.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri