Seful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat ca criteriile de acordare a stimulentelor au fost stabilite si ca nu sunt negociabile cu sindicatele, astfel ca un angajat care nu are rezultate, chiar daca are salariu mic, nu va primi aceste stimulente, arata Mediafax.
"Criteriile sunt stabilite de specialisti si sunt clar pe criterii de performanta, dar nu sunt negociabile. Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente. Cei cu salarii mici si care nu sunt buni nu vor primi stimulente. Evident, cei cu salarii mici, dar cu rezultate, vor primi stimulente", a precizat Blejnar.

Acesta a spus ca negocierile cu sindicalistii nu au inceput inca ca deocamdata le-a prezentat acestora principiile "dupa care ne ghidam".

"Am facut o simulare pe fiecare structura a noastra si urmeaza sa o prezentam si sindicatelor. Eu cred ca vor sa-si ajute oamenii sa-si ia banii. Deocamdata am stabilit doar criteriile pe care le va primi fiecare structura in parte. Ulterior, subcomisile infiintate la nivel teritorial, sindicatele si conducerea institutiilor vor analiza fiecare angajat in parte", a explicat seful ANAF.

Acesta a subliniat ca, indiferent daca sindicatele vor accepta sau nu acest mecanism, aceasta este decizia finala, iar listele de plata vor fi transmise la inceputul saptamanii viitoare, astfel ca banii sa poata fi primiti luni sau marti.

"Indiferent de concluziile din acest week-end am facut evaluarile noastre pe criterii de performata, am mers strict pe aceste criterii. Toate judetele vor lua un anumit procent, un angajat poate primi maxim trei salarii sau minim poate primi 0", a adaugat Sorin Blejnar.

Acesta a calificat aceasta procedura drept o chestiune "rezonabila".

Şeful ANAF a refuzat sa comenteze lipsa Aliantei "Sed Lex" de la discutiile de sambata, de la Ministerul de Finante.
Liderul sindicatului Aliantei "Sed Lex", Vasile Marica, a anuntat, sambata, ca nu va participa la intalnirea de la Ministerul de Finante, intrucat vineri seara si-a depus mandatul de lider de sindicat.

La discutiile de sambata este prezent doar Sebastian Oprescu, el spunand ca aceasta a fost decizia colegilor din tara si ca, desi isi calca pe orgoliu, acest pas trebuie facut pentru ca altfel nu se poate recurge la proteste.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri