Croitoru, BNR: Firmele trebuie sa invete sa faca business in conditii competitive

Decidentii de politici economice trebuie sa sporeasca gradul de competitivitate a economiei romanesti, pentru ca in mediul de afaceri local vor intra tot mai multe intreprinderi mici si mijlocii (IMM) din alte tari, a declarat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului BNR, in cadrul unei conferinte organizata de CEROPE.

„Trebuie sa crestem competitivitatea economiei, pentru ca pe plan intern n-o sa mai putem face fata astfel si tot mai multe intreprinderi mici si mijlocii (IMM) vor aparea din alte tari. Totodata, trebuie sa sporim potentialul de crestere economica a Romania”, a spus consilierul guvernatorului BNR.

Conform declaratiilor sale, potentialul de crestere economica a Romaniei a scazut foarte mult si la acest lucru contribuind politicile fiscale si salariale anterioare, dar si criza.

De asemenea, Lucian Croitoru (foto) crede ca „populismul” slabeste obiectivul cresterii capacitatii institutionale.

„Stim ca nu avem o colectare buna, iar o scadere de impozite acum fara sa fie justificate economic sau acoperite de resurse, iarasi ar putea fi o greseala. Acest lucru este foarte important, in opinia mea”, afirma consilierul lui Mugur Isarescu.

Romania trebuie sa aplice politici care sa asigure sustenabilitate fiscala pe termen lung si, de asemenea, sunt multe lucruri care pot face astfel incat capacitatea institutionala sa creasca, a mai spus el. Printre acestea, se numara regularizarea pietei muncii, cresterea capacitatii absorbtiei fondurilor europene si liberalizarea pietei de energie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri