"Noi am renuntat la comisionul de rambursare anticipata, deci oricine vrea sa se refinanteze si sa beneficieze de costuri mai mici poate sa o faca. Piata bancara a devenit brusc foarte competitiva si noi ne luptam acerb unii cu altii sa ne furam clientii si sa facem oferte mai bune. Noi credem ca mecanismele de piata, mediul concurential care s-a creat sunt absolut suficiente pentru a asigura inclusiv o reducere de costuri" a spus Petrescu la o intalnire intre parlamentari, reprezentanti ai BNR, Consiliului Concurentei, Asociatiei Romane a Bancilor (ARB) si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului, scrie Mediafax.

Ea a mentionat ca bancherii nu cred ca este nevoie de o interventie administrativa in privinta costurilor bancare fiindca s-ar produce distorsiuni.

Petrescu a aratat ca ARB doreste sa fie implicata in procesul de consultare la momentul realizarii unor initiative legislative, astfel incat acestea sa nu rezolve unele probleme dar sa creeze altele.

Citeste si:

"Rugamintea noastra este doar sa ne fie ascultata pozitia, astfel incat sa reusim ca sistemul bancar sa nu mai fie greoi si costisitor. Toate reglementarile au o componenta de costuri suplimentare pentru banci. De exemplu, reglementarile Ministerului de Interne ne solicita sa angajam garzi si sa cumparam camere de supraveghere", a mai spus Petrescu.

Profilul clientului de retail: Cui mai vor bancherii sa dea credite