Bancpost a restructurat in ultimii doi ani de criza 15.000 de credite de nevoi personale si va ramane activa pe zona de creditare, insa pe alte segmente de business, mai exact corporate, IMM si imprumuturi ipotecare, sustine Mihai Bogza, presedintele bancii.

Peste 15.000 de clienti de retail ai Bancpost si-au restructurat creditele de nevoi personale de la inceputul anului 2009.

Produsele de restructurare oferite de Bancpost clientilor de retail, in zona de imprumuturi personale se concretizeaz prin re-esalonarea platilor pentru o perioada de 120 de luni (in cazul creditelor in lei sau euro) sau de 144 luni pentru credite in franci elvetieni, reduceri de dobanda in functie de profilul clientului sau refinantare prin intermediul unui produs nou cu rate fixe.

In ciuda riscurilor, reprezentantii institutiei de creditare sustin ca doresc sa ramana activi pe zona de creditare.

"Incercam sa ramanem activi pe zona de creditare. Ne axam pe segmentul corporate, pe sectorul IMM si alte zone subfinantate, dar dorim sa fim activi si pe creditele ipotecare", a declarat Mihai Bogza, presedintele Bancpost.

Bogza considera ca cererea pentru imprumuturi este la un nivel redus, dar sustine ca banca incearca sa ofere produse noi pentru a stimula creditarea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce salarii platesc Petrom, BRD si celalalte mari companii de pe bursa