Conducerea directoratului Uniqa Asigurari va fi preluata de Oliviu Gabriel Stoica, care o va inlocui pe Ileana Horvath, daca acesta va fi confirmat in functie de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), potrivit unui mesaj intern transmis angajatilor, scrie Mediafax.
"Dorim sa multumim doamnei Horvath pentru contributia dumneaei in pozitia de presedinte al directoratului Uniqa Asigurari si sa-i dorim success in noile sale responsabilitati. Consiliul de Supraveghere l-a desemnat pe Oliviu Gabriel Stoica pentru pozitia de presedinte al directoratului Uniqa Asigurari, urmand sa se primeasca confirmarea din partea CSA", se arata in mesaj.

Reprezentantii Uniqa Asigurari au confirmat ca Oliviu Gabriel Stoica, in prezent director regional la Uniqa International, a fost propus de Consiliul de Supraveghere pentru pozitia de sef al directoratului.

"Propunerea de numire se afla in prezent la CSA, pentru aprobare, motiv pentru care compania nu a publicat informatii in acest sens. Potrivit legislatiei, pana la momentul aprobarii de CSA, conducerea Uniqa Asigurari functioneaza in formula actuala", au mai spus reprezentantii companiei.

Horvath, 48 de ani, a preluat conducerea Uniqa Asigurari in decembrie 2008, mandatul urmand sa expire in decembrie 2011, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

"Mandatul de membru in directoratul Uniqa Asigurari al doamnei Horvath, care in mod normal va expira in 2011, va fi prelungit. Horvath va continua pe pozitia de Chief Insurance Technical Officer (director asigurari - n.r.). In plus fata de responsabilitatile sale din Romania, Horvath a fost desemnata sa conduca si proiecte specifice in cadrul Uniqa Group (...)", se mai spune in mesaj.

Stoica are experienta in industria serviciilor financiare, el lucrand pentru KBC Group, Citibank sau MasterCard Worldwide.

Cu o cota de 6,8% din piata asigurarilor generale in 2009, Uniqa Asigurari este controlata integral de grupul financiar Uniqa, unul dintre cele mai mari din Austria.

Uniqa a preluat controlul subsidiarei din Romania in noiembrie 2008, de la Vienna Insurance Group (Austria), in urma unei tranzactii estimate la aproximativ 200 milioane de euro.

In 2009, Uniqa Asigurari a consemnat subscrieri de 496,7 milioane de lei, in scadere cu 2,1% fata de anul precedent. In privinta rezultatului, pierderile societatii au scazut cu 24,7% la finele anului trecut, la 2,15 milioane de lei.

Grupul austriac mai detine pe piata romaneasca societatea Uniqa Asigurari de Viata (fosta Agras Asigurari) - 100% si un pachet de 27% din actiunile companiei de asigurari Astra.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri