Numarul total al clientilor care au dat in judecata Banca Comerciala Romana, cea mai mare institutie de credit de pe piata locala, este de 362, printre acestia fiind persoane care solicita modificarea clauzelor chiar si din 4 contracte de credit, se arata intr-un comunicat transmis de catre avocatii de la Piperea si Asociatii.
[Update] BCR: Nu am refuzat concilierea propusa de avocati

“BCR nu a refuzat concilierea propusa de avocati. Dimpotriva, constatam ca dorinta noastra de a gasi solutii practice pentru problemele clientilor, cu analiza fiecarei situatii in parte, nu a primit un raspuns adecvat din partea celor care ii reprezinta juridic pe clienti. Tot ce este posibil ca reprezentantii alesi ai clientilor sa fi dorit sa ajunga mai degraba in instant”, potrivit unei pozitii oficiale a bancii transmise wall-street.ro.

Casa de avocatura Piperea si Asociatii, care ii reprezinta pe clientii BCR in instanta, a depus ieri, la Tribunalul Bucuresti, cererea de chemare in judecata impotriva BCR.

Ce cer clientii BCR? Acestia solicita instantei constatarea caracterului abuziv si nulitatea urmatoarelor clauze:

- clauzele care permit bancii stabilirea in mod unilateral a cuantumului dobanzii;
- clauzele care reglementeaza perceperea unui comision de administrare lunar la valoarea initiala a creditului;
- clauzele care reglementeaza perceperea unui comision de urmarire riscuri lunar la valoarea initiala a creditului;
- clauzele care reglementeaza perceperea unui comision de acordare a creditului;
- clauzele care permit bancii declararea scadentei anticipate a creditului daca valoarea garantiilor constituite de consumator scade sub valoarea creditului ramas de plata.

Primul termen de judecata in cazul procesului colectiv impotriva celei mai mari banci de pe piata locala a fost fixat pe data de 24 octombrie 2011.

Avocatii au depus si o cerere de ordonanta prin care se solicita suspendarea de la plata ratelor pe perioada judecarii litigiului pe fondul cauzei. Primul termen de judecată pentru această cerere a fost fixat pe data de 3 noiembrie 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri