[Update] BCR: Nu am refuzat concilierea propusa de avocati

“BCR nu a refuzat concilierea propusa de avocati. Dimpotriva, constatam ca dorinta noastra de a gasi solutii practice pentru problemele clientilor, cu analiza fiecarei situatii in parte, nu a primit un raspuns adecvat din partea celor care ii reprezinta juridic pe clienti. Tot ce este posibil ca reprezentantii alesi ai clientilor sa fi dorit sa ajunga mai degraba in instant”, potrivit unei pozitii oficiale a bancii transmise wall-street.ro.

Casa de avocatura Piperea si Asociatii, care ii reprezinta pe clientii BCR in instanta, a depus ieri, la Tribunalul Bucuresti, cererea de chemare in judecata impotriva BCR.


Ce cer clientii BCR? Acestia solicita instantei constatarea caracterului abuziv si nulitatea urmatoarelor clauze:

Citeste si:

- clauzele care permit bancii stabilirea in mod unilateral a cuantumului dobanzii;
- clauzele care reglementeaza perceperea unui comision de administrare lunar la valoarea initiala a creditului;
- clauzele care reglementeaza perceperea unui comision de urmarire riscuri lunar la valoarea initiala a creditului;
- clauzele care reglementeaza perceperea unui comision de acordare a creditului;
- clauzele care permit bancii declararea scadentei anticipate a creditului daca valoarea garantiilor constituite de consumator scade sub valoarea creditului ramas de plata.

Primul termen de judecata in cazul procesului colectiv impotriva celei mai mari banci de pe piata locala a fost fixat pe data de 24 octombrie 2011.

Avocatii au depus si o cerere de ordonanta prin care se solicita suspendarea de la plata ratelor pe perioada judecarii litigiului pe fondul cauzei. Primul termen de judecată pentru această cerere a fost fixat pe data de 3 noiembrie 2010.