Castigul net raportat de banca se situeaza peste asteptarile analistilor, care estimau un profit de 54,4 milioane lei (13 milioane euro) pentru perioada analizata.

Profitul brut operational inainte de provizionare a urcat 35%, la 518 milioane lei.

"In primele 9 luni din acest an am realizat un profit operational mai mare cu 35% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Am avut in 2010 un parcurs stabil pentru ca am continuat sa gestionam prudent activitatea BT pe cele patru linii de afaceri: companii, IMM-uri, persoane fizice si Divizia Pentru Medici. Totodata, am acordat maxima atentie politicii de provizionare si managementului riscului, precum si controlului costurilor. In continuare, focusul nostru este indeplinirea obiectivelor stabilite pentru 2010, chiar daca urmeaza inca o perioada dificila", a declarat directorul general al bancii, Robert Rekkers.

Citeste si:

Soldul provizioanelor a crescut de la 752 milioane lei, la sfarsitul anului trecut, la 1,23 miliarde lei, din care 230 milioane lei reprezinta provizioane nedeductibile fiscal, constituite suplimentar, in conditiile unui management al riscului adaptat mediului economic actual.

Costul net al riscului de credit a ajuns la 474 milioane lei, iar creditele neperformante, cu restante mai mari de 90 de zile, reprezinta 6,92% din totalul portofoliului de credite, dupa ce la inceputul anului erau de 4,8%.