Banca Romaneasca a primit garantii suplimentare in cadrul programului Prima Casa 2 in valoare de peste 16 milioane euro, in urma redistribuirii efectuate la inceputul lunii octombrie de catre Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM).
Astfel, plafonul total acordat Bancii Romanesti in programul Prima Casa 2 se ridica la 70 milioane euro, din care pana la finalul lunii septembrie au fost folositi 45,6 milioane de euro, un volum important de credite fiind in procesare, informeaza Mediafax.

Numarul total de aplicanti in programul Prima Casa 2 se ridica la peste 3.500, valoarea medie a unui credit contractat prin acest program fiind de aproximativ 38.000 euro, in marea majoritate a cazurilor fiind preferate apartamentele cu doua camere, in blocuri vechi.

"Programul Prima Casa 2 a fost un succes pentru Banca Romaneasca, oferta avantajoasa pe care am propus-o clientilor stimuland solicitarile de credite. De la lansarea programului si pana in prezent, numarul dosarelor aprobate pentru achizitia de imobile a fost in continua crestere", a declarat intr-un comunicat Lakis Couninis, director executiv unitate retail.

Banca Romaneasca acorda in cadrul programului Prima Casa 2 credite in euro si in lei. Costurile creditelor sunt EURIBOR la trei luni +3,95% si respectiv ROBOR la trei luni + 2% la care se adauga contravaloarea comisionului de gestiune datorat catre FNGCIMM.

Acest comision de gestiune este suportat in avans de banca si recuperat de la client sub forma unui comision lunar aplicat la soldul creditului.

Banca nu percepe comision de analiza, de acordare sau rambursare anticipata. In plus, costul evaluarii proprietatii finantate este suportat de catre banca.

De exemplu, pentru un credit de 57.000 de euro, contractat pe o perioada de 30 de ani, in conditiile actuale de pret (valoarea actuala a euribor-ului), rata lunara va fi de 315 euro.

Banca Romaneasca are un capital social de 200 milioane euro si o retea nationala formata din 146 de sucursale. In octombrie 2003, cel mai mare grup financiar din sud-estul Europei, National Bank of Greece (NBG), a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 89,07% din capitalul social al acesteia. Un alt actionar important este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) care detine 10,21% din capitalul social al bancii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri