"Aceasta ar fi noutatea care a rezultat din discuta de azi, ca transa care ar trebui accesata de Romania pana pe 15 decembrie ar putea sa fie acordata sub rezerva rezolvarii acestei probleme legata de OUG 50", a spus Viorel Stefan, care a aratat ca si FMI, si Banca Mondiala, dar si Comisia Europeana vor un text de lege care sa nu contina ambiguitati, informeaza Mediafax.

El a explicat ca una dintre conditiile pe care FMI le va pune se refera la eliminarea din textul legii a prevederilor legate de retroactivitatea ordonantei privind creditele pentru populatie.

"OUG 50 se va aplica in conformitate cu legea pe care Parlamentul o va aproba. Si este foarte posibil sa aduca modificari, modificari care nu exclud varianta ca sa se introduca un amendament de eliminare a prevederilor care vizeaza contractele in derulare. Nu e o decizie, nu e decizia mea, noi suntem in faza de consultari", a spus Viorel Stefan, dupa discutia cu seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

El a aratat ca doar FMI a conditionat acordarea transei de modificarea legislatiei, nu si Comisia Europeana.

"Ar trebui pana in 15 decembrie sa avem OUG 50 modificata intr-o formula agreata de Comisia European
a, pentru ca, iata, s-a pus din nou in discutie faptul ca, asa cum s-a facut extinderea prevederilor Directivei prin transpunere in legislatie prin OUG 50, ar exista si o posibilitatea de declansare a procedurii de infrigement. Sigur, analiza nu e facuta pana la capat de cei de la Comisia Euroepana, dar e o discutie la zi", a spus Viorel Stefan.