BCR are 3 mil. euro pentru finantarea intreprinderilor sociale

Banca Comerciala Romana (BCR) va aloca un buget de 3 milioane de euro pentru finantarea intreprinderilor sociale din Romania, respectiv acele firme care au ca obiectiv solutionarea unor probleme sociale, de educatie, sanatate sau reducerea saraciei, obtin profit, dar nu distribuie dividende actionarilor.

Aceste firme au ca obiectiv nu maximizarea profitului, ci solutionarea anumitor probleme care ameninta oamenii si societatea. Actionarii isi recupereaza doar investitia, fara a primi dividende, intrucat profitul companiei se reinvesteste pentru dezvoltare.

"Aceasta suma reprezinta o parte din linia de finantare de 10 milioane de euro pe care grupul Erste a anuntat ca o va aloca pentru sprijinirea initiativelor de intreprinderi sociale din Europa Centrala si de Est", potrivit bancii.

Procesul de aplicare si managementul intregului proiect va fi supervizat de good.bee, platforma de servicii bancare sociale a Fundatiei Erste si a grupului Erste.

Antreprenoriatul social, un concept dezvoltat de profesorul Muhammad Yunus, Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, are un potential enorm pentru imbunatatirea conditiilor de trai ale persoanelor defavorizate si pentru a produce schimbari sociale pozitive atat de necesare in societate.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri