Reprezentantii Consiliului Concurentei s-au intalnit astazi cu delegatia Fondului Monetar International si a Comisiei Europene pentru a discuta despre probleme referitoare la concurenta in sistemul bancar, fiind analizate si aspectele privind aplicarea OUG 50/2010, precum si efectele acesteia asupra sistemului bancar.
Consiliul Concurentei sustine ca este important ca forma finala a OUG 50/2010 ce reglementeaza creditele sa pastreze facilitatile pentru consumatori, mai exact transparentizarea costurilor creditelor prin standardizarea comisioanelor si asigurarea unui grad mai mare de mobilitate a clientilor prin eliminarea comisionului de rambursare anticipata la toate tipurile de credite.

Vom acorda sprijinul nostru pentru ca Ordonanta sa aduca clarificari, astfel incat sa fie in avantajul consumatorilor, dar, in acelasi timp, sa nu afecteze sistemul bancar. Atat noi cat ,i reprezentatii FMI am fost de acord ca este foarte important sa fie mentinuta stabilitatea si increderea in sistemul bancar romanesc. Decizia finala este a Parlamentului, unde ordonanta se afla in dezbatere” a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Totusi, in urma aplicarii OUG 50/2010, au fost deja modificate 8 milioane de contracte si ar fi de dorit ca forma finala a Ordonantei sa nu conduca la alte eforturi, atat din partea bancilor, cat si a consumatorilor pentru a modifica din nou contractele, considera reprezentantii Concurentei.

FMI ar putea conditiona acordarea urmatoarei transe din acordul stand-by de modificarea OUG 50/2010 pana la data de 15 decembrie, unul dintre amendamente vizand eliminarea referirilor la contractele in derulare, a afirmat presedintele Comisiei Buget-Finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri