Rezervele valutare ale BNR s-au diminuat in octombrie pana la 32,2 mld. euro

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR) au scazut usor in octombrie, fata de septembrie, de la 32,579 miliarde euro la 32,309 miliarde euro, in conditiile unor intrari de 241 milioane euro si a unor iesiri de 511 milioane euro, potrivit datelor bancii centrale, informeaza Mediafax.

In cursul lunii octombrie au fost inregistrate intrari reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Totodata, iesirile de 511 milioane euro au reprezentat modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,223 miliarde de euro, in usoara crestere fata de 3,202 miliarde euro in luna anterioara.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la finele lunii octombrie au fost de 35,532 miliarde de euro, fata de 35,781 miliarde de euro cu o luna in urma.

Platile scadente in luna noiembrie 2010 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 1,629 miliarde de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri